to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

Wanneer ik een foto of een filmpje van een panda zie raakt mij dat altijd weer.
Ik herken mezelf ook in de aan panda toegeschreven eigenschappen, en daarom kom je panda regelmatig tegen op mijn website (van logo t/m gids in de eWorkshop Mindfulness)!
 

Panda samenAlgemene eigenschappen van panda:

- Zachte kracht
- Vrede
- Positieve kijk op het leven, succes
- Verbinding met Oosterse wijsheiden

De symboliek van de panda omvat ook persoonlijke en spirituele kwaliteiten, zoals:

Het belang van emoties
Panda is heel gevoelig voor haar omgeving en energie, en raakt snel in de stress wanneer er teveel beweging of herrie is. Dit is een mooi kwaliteit, maar het is wel belangrijk om emotioneel goed in balans te blijven.

Kalme vastberadenheid, het vermogen om tijd te nemen om je doelen te bereiken
Kalm en vastberadenPanda leert je om je rustig en vastberaden te verplaatsen door het leven. In de oosterse cultuur is panda symbool van vrede en harmonieuze oplossing van conflicten. Ook door te zorgen voor een goede balans tussen vrouwelijke en mannelijke energieën (wit/zwart, yin/yang). Panda is een grote steun om vreedzaam lastige situaties op te lossen.
Ondanks haar ogenschijnlijke zachte uitstraling is panda een sterk dier met onstuitbare vastberadenheid (beer energie), en kan flink van zich afbijten.

Het belang van eigen ruimte, en persoonlijke grenzen
Panda solitairePanda wijst je op het belang van gezonde persoonlijke grenzen om je op je gemak en veilig te voelen in de wereld (met je beide benen/voeten op de grond staan!). Panda leeft tijdens het grootste deel van haar bestaan alleen. Heb je affiniteit met panda dan voel je misschien aan dat je je afstand moet houden om je comfortabel te voelen, zowel sociaal als in relaties. Panda's wijsheid benadrukt ook het belang van je op je gemak voelen met jezelf, of je nu alleen of samen met andere mensen bent.

Hart-gecentreerde energie, jezelf goed verzorgen
Vegan pandaBesteed voldoende aandacht aan wat voedend, koesterend en liefdevol is voor jezelf en anderen. De laatste tijd eet ik meestal veganistisch, en dat gaat boven verwachting goed, vooral door voldoende tijd vrij te maken voor het zelf vers maken van alles wat we eten. Panda's eten bestaat voor meer dan 99% uit bamboe, en neemt er ook de tijd voor om te eten, en het voedsel te verteren.

En tot slot: veel knuffelen!

Knuffelen

 

Guardian of BeingMindfulness, je kunt er niet meer omheen. Overal toegepast en in het nieuws. Is het niet de staat van zijn die je van nature al kent? Van toen je jong was, gewoon in het nu zijn?

Een nieuwe omschrijving is al meer als een oefening om mindfulness te ervaren: op milde wijze opmerkzaam zijn wat zich aandient in het moment, zonder je te laten meenemen in de stroom van oordelen, gedachten, gevoelens, emoties en lichamelijke sensaties. Het gaat niet om het doel, maar met je aandacht bij de reis zelf, in het moment zijn.
Maar dit rigide toepassen werkt ook niet! Jezelf trainen om steeds weer los te laten (laat de laatste oefening weer helemaal los) brengt je weer met al je zintuigen in het nu!

Het komt erop neer dat je regelmatig die activiteiten doet, jezelf traint (wandelen in de natuur, niets doen, mindfulness oefeningen, een massage geven!) die de omstandigheden creëren waardoor er de ruimte om weer mindfulness te ontvangen ontstaat, het komt dan op natuurlijke wijze naar je toe (mindfulness happens). Want het nu is er natuurlijk gewoon, en zal er altijd zijn.

Om dit te kunnen oefenen is de workshop Mindfulness basics ontstaan. Een 2 uur durende praktische workshop waarin duidelijk wordt waarom mindful  leven zoveel meer brengt in je leven. In deze workshop ga je natuurlijk veel oefenen, maar ook luisteren en delen. Zodat je zelf kunt ervaren hoe mindfulness werkt ... happens: de Mindfulness basics. Zo leer je mindfulness oefenen met plezier!

Na een korte introductie en voorstelrondje ga je onderzoeken hoe mindful je op dit moment bent (calm mind of monkey mind). Aan de hand van de resultaten worden kort de achtergrond (ontstaan en toepassing) en voordelen (meer ontspannen, creatiever, meer focus, meer alive) van Mindfulness besproken.

De workshop bevat drie belangrijke en bekende mindfulness oefeningen: de zintuigen weer leren gebruiken (a first taste), met je aandacht in het nu (walking meditation), en lichaamsbewustzijn (body scan).

Tussen de oefeningen door wordt het Mindfulness ABC behandeld, en hoe je mindfulness in je leven kunt integreren.

Andere onderdelen van de workshop zijn de 15 minuten Mindfulness oefeningen (meer dan 10 korte oefeningen die je makkelijk in het dagelijks leven kunt gebruiken) en de bamboe oefening.

Meer info en aanmelden: workshop Mindfulness basics.
 

BeautyCursusruimte To Work Well
Magalhaensplein 15-A (GoFysio)
1057 VD Amsterdam

Telefoon: 06-40351727
Email:
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

Erik Kluit (gediplomeerde masseur/docent):
Ik ontmoet je graag op een van de workshops binnenkort!
Over mijzelf    Over Panda

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤

Workshop Massage basics ➤

Basiskennis intuïtieve massage.
Alle workshops zijn met z'n 2en,
zonder andere cursisten,
3 uur, 150€ (75€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel  

Beschikbare data/tijden
voor beide workshops:

   
December:  
Vrijdagavond 2 dec 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 4 dec 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 9 dec 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 11 dec 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 16 dec 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 18 dec 13:30 - 16:30 uur
   
Januari:  
Data volgen binnenkort  

Op zondag gratis parkeren.
Ook als kadobon


Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.